Ligawa wołowa

43,90 zł
Brutto

Cena za kg.

Waga
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Nazywana fałszywą polędwicą lub białą pieczenią. To jeden silny, dość chudy mięsień. Dobrze smakuje duszona lub gotowana. Można z niej przygotować również małe i delikatne roladki. Po krótkiej obróbce termicznej (smażenie, pieczenie) i pokrojeniu w bardzo cienkie plasterki można ją spożywać również „na różowo”. Doskonała na pieczenie (sztufada), do duszenia, na małe rolady, carpaccio. Często służy również jako surowiec na tańszy tatar.